Unieke en gespecialiseerde persoonlijke begeleiding op het gebied van:

 

~ Stress ~

~ Burn-out ~

~ Relatie(s) ~

~ Werk ~

~ Ingrijpende levensgebeurtenissen ~

 

Just Start, klinkt zo simpel -

echter dat is het meestal niet.

 

 1 februari 2011 

 

Werd er een engeltje geboren ….en zomaar ineens stond heel mijn leven op de kop.

Alles wat ik dacht te weten over hoe het leven in elkaar stak, wat ik geloofde of waar ik op

vertrouwde …. ineens …. weg. Daar lag ik dan, in elkaar gezakt op de bodem. Waar ik ondanks of dankzij

alles - toch nog een ‘sparkle of life’ voelde. 

Ik wist diep vanbinnen: ik weet niet hoe, maar hier moet iets goeds van komen en dat is wat ik ga doen,

daar ga ik naar op zoek! Stap voor stap, beetje bij beetje, zoekend en proberend, met volharding en telkens iets meer vertrouwen; heb ik mijn leven opnieuw

opgebouwd en ingekleurd. Mijn proces heeft ertoe geleid dat mijn ‘life- event’ een verrijkende kracht in mijn leven is geworden. Ik heb

ontdekt dat dit dus echt kan! En het is iets wat ik jou ook toewens.

Het leven is niet makkelijk en er is veel narigheid in de wereld, en toch is het mogelijk om van je eigen leven iets moois te maken;

ondanks of dankzij jouw ‘life event’. 

 

26 oktober 2018

En toen, weer een volgende ‘life-event’ want het leven zit er vol van 😊  

Dat ging niet zomaar of vanzelf want  ‘’Life is simpel – never easy’’ maar met ondertussen wat meer ‘kilometers in de benen’ liep het

deze keer toch vrij soepel. Dat is dan weer het voordeel van ‘een leven lang leren’: je wordt er wat handiger in.

Het klinkt zo ‘simpel’: elke reis begint immers met een eerste stap. Echter ‘easy’ dat is het meestal niet. Zeker als er eerst een blokkade -of twee-  moet worden doorgewerkt, om de weg vrij te maken zodat je op pad kan. En tegelijkertijd, die blokkades doorwerken is al de start. Zo ook mijn start: die van starten als zelfstandig ondernemer.

2018 begon met het sluiten van de locatie waar ik in loondienst werkte; en met deze verandering ontstond bij mij het gevoel 'ik mis het fundament en de verbinding met het bedrijf'. De zoektocht naar 'hoe verbind ik me met dit bedrijf' leidde vanzelfsprekend naar de vraag 'hoe verbind ik me met mijzelf' - en daar deed ik de ont-dekking: dat ik graag zelfstandig & anders verder wilde. Dat was een aangename verrassing! De kramp die volgde was minder aangenaam zullen we maar zeggen.

Want de wens en een weten om het anders te willen doen, voelde heel creatief, energiek, bevrijdend en enthousiasmerend en achter de schermen werkte ik daar enthousiast aan. Het dan ook daadwerkelijk doen, verantwoordelijkheid nemen, ‘ondanks alles’ er vol voor gaan en de stap voorwaarts zetten, daar kwam ik een grote angst tegen.

De zekerheden van in loondienst zijn bij een groot bedrijf, en de vertrouwdheid van de rol als werknemer loslaten; en een onbekende nieuwe weg in slaan.....kan ik dat wel? en weet ik dan wel de weg?

Ondanks vragen en onzekerheden, ondanks alles wat nieuw en onbekend is, ondanks de knikkende kniën en de zorgen die mijn hoofd hierbij had - was er ook iets van zekerheid: niet veranderen en blijven zitten in loondienst is het niet meer.

Het kruispunt van 'ik weet niet hoe, maar dit moet anders' heb ik ook nu weer genomen. En deze keer startte de reis naar het onbekende met een al gevulde rugzak van dat wat in februari 2011 in mij geboren werd: dapperheid, (harte)kracht, geloof en vertrouwen. Dat maakte het deze keer wel makkelijker; en de eerste stap moet nog steeds wel gezet worden. Elke keer weer.

Nu sta ik naast Jacqueline in onze samenwerkingsverband 'Kleur Je Leven Opnieuw In'. Waar we onze krachten bundelen en onze talenten gezamenlijk inzetten om diegene te begeleiden die met zijn of haar kruispunt, verandering, nieuwe route, en zoektocht naar 'anders' worstelt.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten om met mijn reiservaring jou te begeleiden in de praktische vormgeving van jouw unieke leven.

liefs Sara

 

Sara de Vries

‘’ Jouw life-event praktisch vormgeven en je leven opnieuw inkleuren:

Ergotherapie van een andere orde! ‘’

 

 

 

 

Sara de Vries

gallery/sara de vries